Primeres passes cap a mestre de l’univers

      Hugolp: Ets un aprenen de màster de l'univers aleshores
      RainCT: Sip
      Hugolp: Realment no pensava que en ma vida diría alguna cosa com la frase anterior :-S

Doncs això. Després de ja haver-me interessat pel tema del «packaging» un parell de vegades anteriorment, finalment m'he decidit a mirar d'ajudar a solucionar els bugs dels paquets que hi ha a l'Ubuntu.

Als que no ho sàpiguen, l'enigmàtic nom d'aquesta entrada prové del nom que rep el grup que fa aquesta tasca: MOTU (Masters of the Universe), fent referència al repositoris «universe» i «multiverse».

Amb l'ajuda d'alguns MOTUs com l'Emmet Hikory (persia), el Laserjock, l'Hobbsee, el Lutin i d'altres que segur que em deixo, he començat a treballar en diversos bugs (coses petites, com ara programes que no surten al menú, etc.) com per exemple aquest, que ja està corregit a la propera versió d'Ubuntu (la Gutsy), i a portar actualitzacions de paquets de Debian a Ubuntu.

Estic aprenent molt amb això i és un experiència que trobo molt positiva, així que tinc l'intenció de continuar fent bastanta més feina d'aquesta. Per a tots aquells a qui també els interessin aquestes coses, aquí teniu uns quants enllaços (en anglès):

Contribuir a MOTU

Exemples pràctics de com fer diverses tasques

Els «tags» que accepta el Launchpad i la importància dels bugs

Les diferents categories per als menus i les especificacions per als arxius que les creen

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.