Python VS PHP

Aquí teniu un petit script en Python (en sessió interactiva):


>>> llista1 = [('Antoni', 15), ('Pepa', 4), ('Josep', 28)]
>>> print " ".join('Bon dia, el/la %s té %d anys.' % (nom, edat) for nom, edat in llista1)
Bon dia, el/la Antoni té 15 anys. Bon dia, el/la Pepa té 4 anys. Bon dia, el/la Josep té 28 anys.

Sembla molt facil, oi? Anem a provar quin sería l'equivalent en PHP…


<?PHP
   $llista1 = array(
                     array('Antoni', 15),
                     array('Pepa', 4),
                     array('Josep', 28),
                  );

    foreach($llistal1 AS $array) {
      echo 'Bon dia, el/la ',$array[0],', té ',$array[1],' anys. ';
    }
?>

Caram, doncs si que ha quedat llarg, eh? I quin és més facil de llegir?

Bé, només volia deixar una petita tonteria ara que fa dies que no escrivia res aquí. Això sí, d'aquí poc sentireu d'algun projecte :). Vinga, així queda el missatge, que es tard – bona revetlla a tothom!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Python VS PHP

 1. RainCT diu:

  No hi estic d’acord, trobo que la indentació de Python fa que tots els codis tinguin la mateixa estructura i s’entenguin més fàcilment; i en quant a la declaració de variables, prefereixo tenir la llibertat de triar si declarar-les o no i, a part, en PHP això és igual. Una de les coses que m’està agradant de Python és precisament la seva filosofia de “fer estàndards, però no obligar”, com ara amb les funcions privades d’una classe.

  En quant al (a==b) ? x : y;, jo també en faig força ús :).

  Ui, això últim deixe’m-ho per una altre discussió, perquè tampoc ens entendrem :P. Personalment no m’agrada gens això de posar el { més abaix, però aquesta és una cosa que en cada projecte és diferent; tema noms de variable, sempre les faig començar en minúscules però si hi ha més d’una paraula les següents si que comencen en majúscules.

 2. RainCT diu:

  No té perquè que les línies siguin tan llargues, pots partir-les en varies línies si les acabes amb una barra invertida ().

  Doncs jo trobo que el PHP és més fàcil. Per exemple, en PHP només hi ha l’array(), en canvi en Python n’hi ha de tres tipus diferents; Python també necessita més contemplacions amb els tipus d’una variable, en PHP casi no cal ni fixar-s’hi (sí, això és bo; no dic pas que PHP no sigui bo, sinó simplement que ara que he descobert Python trobo que és un llenguatge molt més potent, llàstima que sigui tan lent…).

  Quan a que les variables comencin caixa baixa (és a la llista d’Ubuntu.cat on va sortir aquest terme, no? :P), doncs simplement m’agrada més, i potser també és més ràpid d’escriure.

 3. RainCT diu:

  I de fet, sigui per costum, sigui perquè hi tinc més experiència, o sigui perquè inconscientment m’agrada més,PHP encara és, i crec que continuarà sent durant un bon temps, el llenguatge que utilitzo per a fer pàgines web :).

  Una altre opció interessant seria que es poguessin combinar els dos i així poder aprofitar les avantatges d’ambdós, ja me n’informaré.

 4. RainCT diu:

  >> I els resultats de realitzar programari massa ràpid sense uns bons plantejaments son caríssims en temps estructura i diners de mantenir.

  Bé, és una llibertat que dóna Python. Ningú t’obliga a fer el programa sense planejar-lo abans, però en cas de que sigui masoquista i ho vulguis fer així et deixa.

  Però bé, per alguna cosa diuen que Python és un llenguatge apte per a fer prototips de programes grans.

  M’apunto el llibre aquest com a possible per quan hagi acabat de llegir Profesional Ajax, i Accelerated C++: Practical Programming by Example de Andrew Koenig.

Els comentaris estan tancats.